No Comment Etichete:
Sugestii pentru un somn liniştit:

-Nu faceţi exerciţii fizice seara deoarece riscaţi să adormiţi mai greu din cauza stimulării creierului şi a creşterii tensiunii arteriale.

-Nu beţi cafea înainte de culcare întrucât somnul va fi puternic afectat. De asemenea, dacă nu mâncaţi foarte multă ciocolată, dacă nu beţi ceai sau nu consumaţi băuturi răcoritoare înainte de culcare, calitatea somnului va fi mai bună.

-Nu mâncaţi înainte de culcare întrucât nivelul glucozei din sânge va creşte. După câteva ore, acest nivel scade, putând duce la întreruperea somnului şi la dificultatea de a adormi din nou.

-Dormiţi într-o cameră cât mai întunecată întrucât chiar şi o iluminare foarte slabă vă poate întrerupe somnul.

-Urinaţi înainte de culcare pentru că senzaţia de micţiune vă poate întrerupe somnul.

-Folosiţi patul doar pentru sex şi pentru somn. Nu munciţi din pat, nu citiţi, nu vă uitaţi la TV, nu daţi telefon din pat.

-Nu dormiţi mult în timpul zilei. Dacă vă simţiţi obosiţi pe parcursul zilei, nu dormiţi mai mult de 30 de minute. Dacă aveţi ocazia, mai bine plimbaţi-vă 15 minute.

-Faceti cateva exercitii de respiratie: Inspirati-expirati, dar cu acelasi tempo, nici prea repede, nici prea incet. Aceasta va ajuta la oxigenare creierului si la stabilizarea batailor inimii. Nu uitati sa deschideti pentru cinci minute fereastra.
 

This Post has No Comment

Trimiteți un comentariu

Postare mai veche Postare mai nouă

Search