No Comment Etichete:

Sper ca ti-a placut si partea a II-a a articolului "A betterMAN". Hai sa iti prezint regulile elementare legate de convorbirile telefonice si de comportamentul in cuplu!

1. Este necuviincios sa telefonezi inainte de 10 dimineata, intre orele 13-17 si dupa ora 21, cu exceptia celor apropiati, carora le cunosti programul. O convorbire conventionala nu trebuie sa depaseasca 5 minute.

2. Spune-ti neaparat numele, nu formule de genul "un prieten" sau o alta forma evaziva! Este o dovada de respect! Fii precis si nu te intinde. Nu uita ca timpul costa! Si pe el si pe tine. Si unele persoane sunt atat de delicate, incat nu vor indrazni sa te intrerupa.

3. Nu esti dator sa asculti pe orice "nauc". Scuza-te politicos, dar ferm, dupa care, instiintandu-l ca trebuie sa inchizi telefonul, esti liber sa asezi receptorul in furca, chiar daca celalalt nu a terminat.

4. Vrei ca in jurul ei sa graviteze problemele caminului, iar tie iti place sa corectezi, sa indrumi, sa dai ordine. Uneori insa nu stii cu ce se "manaca" toate acestea. Fii deschis si receptiv!

5. Ai vrea ca ea sa-ti aprecieze munca, sa nu-ti vorbeasca de rau colegii si prietenii, insa tu nu esti de acord cu ceea ce ii place ei. Ai vrea sa taca cand esti suparat si nervos, dar tu nu stii cand sa te opresti cu reprosurile. Fii mai delicat!

6. Iti place sa-ti recuceresti sotia, sa o vezi frumoasa ca in prima zi! Si ea merge la coafor, la cosmetica... Atunci tu de ce te complaci in halul asta de delasare?

7. Iubita ta merge la serviciu, apoi acasa unde gateste, spala, are grija de cei mici. Daca nu o ajuti la treburi, ofera-i din cand in cand bratul tau puternic pentru a se odihni si a simti ca-i porti de grija.

8. De ani de zile te roaga sa nu fumezi, mai ales in dormitor. Acum ai inceput sa uiti cate un muc pe ici, pe colo. In plus, "punctezi" parchetul cu scrum. Este un fel de "condica de prezenta" a dezinteresului!

9. Fiecare om are cate o pasiune. Tu insa exagerezi. Din primavara si pana-n toamna esti plecat duminica de duminica la vanatoare, pescuit, fotbal etc. Timp de sotie, copii, rude, nu ai. Esti cumva casatorit doar iarna? Atunci, in schimb, nu te misca nimeni din fata televizorului...

10. Ironie - anticasnicie. Nimic nu ucide respectul si dragostea ca ironia picurata des, nejustificata, fara selectie. Daca nu-ti place ceva, spune-o, evitand zeflemeaua sau sora ei vitrega, ironia.
 

This Post has No Comment

Trimiteți un comentariu

Postare mai veche Postare mai nouă

Search