No Comment Etichete:
Interesanta prima parte nu!? Inainte sa te apuci sa citesti partea a doua tine minte : bunul-simt si inteligente si arme mortale! ;)


1. In timpul unei discutii nu te "aprinde" si nu promite lucruri pe care nu le poti indeplini, vei fi socotit un om usuratic.

2. Adversarul a avut mai multe argumente, in plus, este mult mai documentat. Deci, ai fost invins pe "campul de bataie" al vorbei. Nu iti parasi interlocutorul cu un aer de om jignit. Intrerupe discutia politicos sau - ceea ce este mai greu - lasa-te convins!

3. In conversatiile in grup, vorbeste tu mai putin decat ceilalti. A vorbi putin, nu inseamna incultura sau prostie ci, personalitate! Cand esti pe punctul de a stabili o noua relatie, vorbeste tu intai, fiind insa atent sa "prinzi" momentul de a-i da cuvantul celuilalt: acesta este lucrul cel mai important.

4. La masa, nimeni nu pune mana pe lingura si nu serveste inaintea gazdei si, obligatoriu, vei lua numai din ce esti invitat sa servesti. Nu insista cu privirea la vreun fel de mancare ce nu ti se ofera.

5. Nu cauta si nu lua bucata cea mai mare. Toti au vazut-o si vor intelege ca esti un mare egoist. Ia doar bucata din dreptul tau, indiferent ce iti cade "la sorti".

6. Cutitul, daca este folosit, il vei manui numai cu mana dreapta, iar furculita doar cu stanga. Atentie, in nici o imprejurare, cutitul nu se transforma in "furculita" ducandu-l la gura. Asta se face doar la camp...

7. Nu folosi niciodata tacamul pe care l-ai lins, ca sa te servesti din platou sau din borcanul comun. Foloseste lingurita sau furculita pusa special pentru aceasta. Mai mult, este groaznic sa lingi tacamul pus pentru uz comun. Si mai ales sa il pui la loc...

8. Degetele nu se baga niciodata in farfurie. Astfel, se evita obiceiul antic si murdar de a linge degetele. Se mamanca tot din farfurie, fara a se lasa nimic, dar sub nici o forma, nu se face farfuria "luna" cu o bucata de paine.

9. Nu se toarna niciodata intr-un pahar care nu este complet gol!!! Interzis a se "clati" gura cu ultima inghititura de bautura, oricare ar fi ea.

10. Samburii nu se scuipa in farfurie, prin cadere libera si nici in pumn (ultima metoda se practica doar in aer liber), ci se pun in lingurita adusa langa buze, apoi in farfurioara, unul cate unul.
 

This Post has No Comment

Trimiteți un comentariu

Postare mai veche Postare mai nouă

Search