No Comment Etichete:
Sexul este necesar? Această întrebare nu poate avea decât un singur răspuns: da! O viaţă sexuală activă şi cât mai entuziastă poate să-ţi menţină forma fizică şi să-ţi aducă numeroase avantaje psihice.

Deşi fanii abstinenţei ar putea spune că lipsa activităţii sexuale aduce numeroase avantaje de ordin fizic şi psihic, studiile efectuate au demonstrat contrariul.

Concluzia cercetătorilor care au efectuat un studiu concludent pe un eşantion de 1.000 de bărbaţi de vârstă medie a fost că viaţa sexuală activă menţine atât corpul, cât şi mintea în formă, studiul urmărind rata mortalităţii a 1.000 de bărbaţi de vârstă medie pe o perioadă de zece ani. Cercetătorii au concluzionat că bărbaţii care au avut cea mai activă viaţă sexuală au prezentat o rată a mortalităţii cu 50% mai mică decât a celor care au practicat abstinenţa.

Avantaje

Alte studii au dovedit numeroase avantaje ale vieţii sexuale regulate:
1. Îmbunătăţeşte simţul olfactiv, după contactul sexual, celulele stem din creier transformându-se în neuroni în bulbul olfactiv (centrul mirosului).

2. Scade riscul apariţiei bolilor de inimă, contactele sexuale de trei sau mai multe ori pe săptămână reducând la jumătate riscul accidentelor vasculare sau al infarctului miocardic.

3. Ajută la menţinerea condiţiei fizice, în timpul unui contact sexual organismul arzând în medie 200 de calorii.

Continuarea in Gazeta de Sud
 

This Post has No Comment

Trimiteți un comentariu

Postare mai veche Postare mai nouă

Search