No Comment Etichete: , ,

Youtube acuzat de cyber-hartuire


Youtube acuzat de cyber-hartuire
Un sindicat al profesorilor din Marea Britanie a votat, marti, o motinue in favoarea interzicerii site-urilor de video-sharing, cum ar fi YouTube, deoarece incurajeaza forme de persecutie online, transmite AFP.

Delegatii PAT (Professional Association of Teachers) sustin ideea inchiderii acestor site-uri si si-au manifestat ingrijorarea fata de de inmultirea modalitatilor prin care elevii isi pot ridiculiza colegii sau profesorii.

"Comentariile, imaginile publicate pe internet pot fi foarte usor copiate si difuzate catre un public global. Este necesara inchiderea site-urilor care incurajeaza cyber-hartuirea, pentru a putea face fata acestei probleme", a declarat Kirsti Paterson, initiatoarea motiunii.

Paterson a oferit exemplul unui elev care a publicat, pe site-ul sau, o imagine cu unul dintre profesorii sai, decapitat, alaturi de mesajul "Tu esti mort".

Catriona Tait, profesor al unei scolii generale, estimeaza ca unul din patru elevi a fost, la un moment dat, victima unui act de ridiculizare online si ca acest lucru se aplica si profesorilor.

Un purtator de cuvant al YouTube a subliniat ca cea mai mare parte a utilizatorilor site-ului au o atitudine responsabila. "YouTube este o comunitate utilizata de milioane de persoane in activitati pozitive", a declarat reprezentantul YouTube. "De asemenea, YouTube este utilizat de asociatii cum ar fi Greenpeace sau Prietenii Pamantului, pentru a comunica in legatura cu multe probleme importante.”

Personal gasesc toata treaba asta o idiotenie. Numai la "tumpitii" aia de peste Canalul Manecii se poate intampla asa. You tube face parte din viata noastra. Ce idioti, nu credeti!?

Sursa: Mediafax

 

This Post has No Comment

Trimiteți un comentariu

Postare mai veche Postare mai nouă

Search