No Comment Etichete:

Salata verde cu sunca si cascaval


Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 capatana de salata verde, taiata fasii, 2 oua fierte tari, taiate in patru, 8 jumatati de samburi de nuca, 50 g cascaval, 4 rosii curatate de pielita si taiate cubulete, 2 cepe verzi tocate marunt, 100 ml sos vinegreta, 2 lingurite mustar iute, sare, piper negru, 225 g sunca de Praga taiata bucatele.
Mod de preparare:

  • Se alege salata, se spala, se zvanta si se taie fasii.

  • Cascavalul taiat bucatele se amesteca cu salata, rosiile si ceapa verde.

  • Intr-un alt castron, se amesteca bine sosul vinegreta cu mustarul si se gusta de sare si piper.

  • Inainte de-a o servi, se toarna sosul peste salata, se amesteca, se pune intr-un castron curat, se presara deasupra cubuletele de sunca si se garniseste cu sferturi de ou si samburi de nuca.

    Tortulete cu rosii


    Ingrediente (pentru 4 portii): 24 rosii tari, 250 g aluat de foietaj (congelat), 1 ou. Marinata: 100 ml ulei de masline, 1 legatura cimbru taiat marunt, 4 catei de usturoi tocati, 1 lingurita boabe de piper macinate mai mare, 1 lingurita sare de mare. Sosul de rosii: 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa verde, 1 catel de usturoi si o legatura de busuioc, toate tocate marunt, 4 rosii mari, taiate bucatele, sare, piper, frunzulite de busuioc pentru garnisit.
    Mod de preparare:

  • Se spala rosiile, se cresteaza, se oparesc cu apa clocotita, se tin putin sub jetul de apa rece si se curata de pielita. Se taie apoi in patru si se scobeste cu o lingura miezul (cu seminte cu tot) care se pune de-o parte pentru sos.

  • Se-ncinge cuptorul la 180gr..

  • Se intinde aluatul decongelat pe planseta (grosimea foii: 2-3 mm) si se decupeaza - cu un pahar sau o forma - cercuri cu diametrul de 14 cm. Se ung cu ou, se inteapa cu furculita, se aseaza pe o tava, se coc 10 minute in cuptorul incins (pana ce se rumenesc usor) si se pun deoparte.

  • Din ingredientele pentru marinata se prepara marinata, se introduc in ea cele 4 rosii taiate in patru, bine scurse, si se lasa sa se patrunda.

  • Se prepara sosul: se-ncinge uleiul intr-o cratita si se calesc ceapa tocata si miezul de rosii pus deoparte. Se amesteca bine, se condimenteaza cu busuioc, usturoi, sare si piper, si se lasa sa fiarba circa o ora la foc mic, pana ce sosul scade la jumatate. Se trece apoi sosul printr-o sita, se pune din nou pe foc si se lasa sa dea intr-un clocot.

  • Se ung tortuletele coapte cu un strat gros de rosii, si deasupra, de jur imprejur, se aseaza sferturile de rosii din marinata.

  • Se dau din nou la cuptor - la 180gr. - sa se incinga bine si se servesc pe farfurii fierbinti impreuna cu sosul ramas si garnisite cu busuioc.

    Pastravi in pergament


    Ingrediente (pentru 4 portii): 4 pastravi, sare, piper macinat, 80 g unt, 1 ceapa verde, 1 catel de usturoi, 4 fire de marar, 1 lamaie, 4 cartofi, unt pentru prajit, 4 coli de hartie pentru copt taiate in doua.
    Mod de preparare:

  • Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se curata cartofii si se fierb. Se spala pastravii si se zvanta. Ceapa si mararul se curata, se spala si se taie rondele, respectiv se toaca marunt (jumatate din marar se pune deoparte).

  • Se sareaza si se pipereaza pastravii in interior si in exterior, si se ung cu unt colile de hartie (cat lungimea si de doua ori latimea pestilor).

  • Se aseaza pestii pe hartie, se umplu cu amestecul de ceapa si marar, se stropesc cu zeama de lamaie, se presara peste ei untul ramas, taiat bucatele, si se invelesc in hartie ca niste pachete.

  • Se dau pastravii 12-15 minute la cuptor, se scot apoi pe farfurii incinse, se taie hartia cu o foarfeca si se servesc cu cartofi fierti, tavaliti in unt si presarati cu mararul pus deoparte.
    _______________________

    DULCIURI


    Sorbet de pere cu mure


    Ingrediente (pentru 4 portii): 4 pere, 1/4 l apa, 200 g zahar, 1/2 baton de scortisoara, coaja de la 1/2 lamaie, 65 ml lapte, 2 cl rachiu de pere, 250 g mure, 50 g zahar.
    Mod de preparare:

  • Se curata perele de coaja, se indeparteaza partea lemnoasa, se taie miezul bucatele si se toarna imediat peste ele zeama de lamaie. Se pun pe foc apa cu zaharul. Se adauga scortisoara si coaja de lamaie si se lasa sa dea in clocot. Se incorporeaza si perele, si dupa ce au fiert cateva minute, se scot scortisoara si coaja de lamaie, se pun perele cu zeama in care au fiert in congelator si se lasa sa inghete peste noapte.

  • Se aleg murele, se spala, se zvanta si se pun cateva de-o parte pentru garnisit. Celelalte se maruntesc in robotul de bucatarie, impreuna cu putin zahar, dupa care se trece sosul printr-o sita.

  • Perele inghetate se taie marunt cu un cutit, se pun in robot impreuna cu laptele si rachiul si se prepara sorbetul.

  • Se toarna sosul de mure pe mijlocul farfuriilor, la mijloc se pune sorbetul (eventual cu spritul), se garniseste cu murele puse deoparte si se serveste imediat.


     

    This Post has No Comment

    Trimiteți un comentariu

    Postare mai veche Postare mai nouă

    Search