No Comment Etichete:

Principalii producatori Nokia, Motorola, Samsung, Sony Ericsson si LG au cazut de acord sa produca un singur tip de incarcator pentru telefoane mobile, pentru a reduce eforturile legate de reciclare.

Asociatia Open Mobile Terminal Platform (OMTP), printre ai carei membri se numara producatorii citati, a anuntat ca a pus la punct o recomandare care va deschide drumul catre producerea unui incarcator universal, bazat pe standardul micro-USB.

"Fragmentarea standardelor rezulta in costuri inutile pentru intreg lantul de distributie, creeaza confuzie si limiteaza libertatea de alegere in randul consumatorilor finali, restrangand astfel libera competitie", reiese din documentul publicat de OMTP.

Asociatia a recomandat ca acelasi tip de port, micro-USB, sa fie utilizat si pentru alte conexiuni, cum ar fi cea pentru dispozitivul de casti handsfree.

Portul micro-USB, care are o inaltime de doua ori mai mica decat mai cunoscutul mini-USB, a fost introdus pe piata in urma cu opt luni, in contextul tendintei actuale de miniaturizare a echipamentelor digitale, conform publicatiei britanice de specialitate USB Core.

O veste grozava! :) Ar fi ceva daca incarcatorul ar fi si pe baza de energie solara! :)) Sau eoliana! Nu-i asa?!
 

This Post has No Comment

Trimiteți un comentariu

Postare mai veche Postare mai nouă

Search