No Comment Etichete: , ,
Ma uit in jur si raman uimit de lipsa de comunicare si de nervozitatea de pe buzele noastre sau din limbajul trupului. Ne certam aiurea ... si abia cand realizam ca l-am ranit pe cel/cea de langa noi ne dam seama ca a fost ceva fara rost, inutil.

Ce putem face?! Este simplu. In primul rand ASCULTA! Cu adevarat esential este sa realizezi ce anume a deranjat-o pe persoana respectiva. Abia atunci poti sa prezinti din punctul tau de vedere ce s-a intamplat. Poate ca ai dreptate, poate ca nu , dar nu uita.... cu totii uram ideea de a fi gresit si mai urat e atunci cand trebuie sa recunoastem. Un om puternic nu fuge de responsabilitate si nu incearca sa se dezvinovateasca! Este important ca unul dintre voi sa faceti primul pas si sa recunoasteti o greseala cat de mica, ca celalalt sa isi recunoasca si el vina. Se va simti prost pentru ca tu nu il/o certi, ca nu o arati cu degetul, si prin simplu fapt ca intelegi. In plus un banal: "Imi pare rau!" face minuni. Incearca, si ai sa observi o diferenta majora!

Inca ceva, daca trebuie sa atragi atentia asupra unei greseli care nu ai vrea sa se repete spui ceva de genul: "Nu era mai bine daca ........ " . Nu suna a cicaleala dar transimete acelasi mesaj, care in aceswt caz va fi auzit si inteles! ;)) Cu hotarare, calm, intelegere si obligatoriu sa asculti ce spune cel de langa tine!




RUPE BARIERA CE TE IMPIEDICA CA COMUNICI EFICIENT!
 

This Post has No Comment

Trimiteți un comentariu

Postare mai veche Postare mai nouă