No Comment Etichete: ,
Voltaire, om prea destept pentru vremea lui, descoperise o eroare in sistemul Loteriei Nationale a Frantei. Ii da de veste regelui, dar acesta il alunga intr-un mod urat afara din palat.
Ce a facut Voltaire?! S-a folosit de eroarea gasita si a usurat loteria de foarte multi bani. :)) Cu banii cumparati a imbracat o groaza de saraci, a facut o cantina a saracilor si a cumparat un domeniu mare la granita cu Elvetia. Aici a facut drumuri pietruite, a ridicat case, a ajutat taranii...... Ati spune ca prea darnic. Totul era cu un scop! Regele vroia sa il aresteze. Avand iscoade, afla cu 3 ore inainte ca ofiterii regelui sa ajunga in orasul in care era acesta, ajungand in Elvetia cand acestia erau la jumatatea distantei. Asa a facut toata viata. Saracul, ce viata o fi dus! Ei pe naiba! Avea tot ce isi dorea, de facuse fabrica de ceasuri si alte masinarii.

Intr-o zi, mergea prin oras si observa carciumile cam pline. Suparat ca taranii nu muncesc, ii ordona carciumarului sa puna un afis : " Nu mai consumati alcool! E unealta diavolului! " Urmatoarea zi, uimitor, mai multi barbati ca niciodata! :)) Carciumarul adaugase putin de la el: " Nu mai consumati alcool! E unealta diavolului! Dar numai lasilor le e frica de dusman! " :))


Sper sa va fi adus lucruri noi despre Voltaire. V-a placut?!
 

This Post has No Comment

Trimiteți un comentariu

Postare mai veche Postare mai nouă