No Comment Etichete:
Barbatii cu un nivel scazut de testosteron pot avea o speranta de viata mai redusa, conform unui studiu prezentat la intalnirea anuala a Societatii Endocrine din Toronto.

Studiul a fost facut pe 800 barbati, intre 50 si 91 de ani, din California si a concluzionat ca la cei cu un nivel scazut de testosteron exista un risc de moarte prematura cu 33% mai mare in urmatorii 18 ani de viata, decat la cei cu un nivel mai ridicat de hormoni.

Nivelul de testosteron scade gradual pe masura ce barbatii imbatranesc, insa nu exista o definitie clara pentru ce inseamna exact "un nivel scazut".

Simptomele depind de cat de scazut este acest nivel, la cifre foarte mici, barbatii confruntandu-se cu disfunctii erectile, scaderi ale libidoului, oboseala, iritabilitate, depresie, scaderea puterii, a densitatii oaselor si scaderea masei musculare.

"Doctorii nu ar trebui sa prescrie testosteron doar pentru ca nivelul este scazut sau doar pentru ca pacientii considera ca vor trai mai mult", a declarat dr. Finkelstein.

Un nivel ridicat de testosteron nu este neaparat un lucru bun. Efecte negative pot avea si tartamentele cu acest hormon: insomnie, coagularea sangelui si posibilitatea inrautatirii bolilor de prostata.

Pentru cei care au intr-adevar nevoie de tratament cu testosteron, hormonul poate fi injectat sau se poate folosi sub forma de gel.

Barbatii cu un nivel scazut de testosteron au tendinte de ingrasare si pot prezenta un risc crescut pentru bolile cardiovasculare sau diabet.

Studiul intreprins arata ca exista o corelatie intre nivelul scazut de testosteron si mortalitate, insa nu a demonstrtat ca intre acestea exista o relatie cauza-efect.

Asa ca adio tigari sau sex de la varste mici( care duce la o scadere a "productiei")! :) Miscare si..... miscare! :)) Fuuugi! ;) )

 

This Post has No Comment

Trimiteți un comentariu

Postare mai veche Postare mai nouă